ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2021 13:29
Кіберполіція: Складно щось пред’явити телеграм-каналам за продаж даних, які люди свідомо залишили у соцмережах
Кіберполіція: Складно щось пред’явити телеграм-каналам за продаж даних, які люди свідомо залишили у соцмережах
Тут, швидше, потрібна профілактика серед населення, вважає очільник Кіберполіції.

Кіберполіція бореться із продажем персональних даних у Telegram, однак складно щось пред’явити телеграм-каналам, що продають інформацію, яку людина свідомо залишила про себе в інтернеті. Про це сказав голова Кіберполіції Олександр Гринчак в інтерв'ю ZN.ua.

Він зазначив, що люди найчастіше самі надають свої особисті дані багатьом компаніям. Так формуються різні бази даних банків, фінансових компаній, торговельних мереж та інших комерційних організацій. І завжди є ризик, що колишній або нинішній співробітник якоїсь із цих компаній продасть ці дані.

«Багато хто іде в "тінь", у Telegram, використовують його як майданчик для продажу цієї інформації, і тут цю діяльність обмежувати вже складніше. Але не неможливо. Близько семи таких телеграм-каналів нам уже вдалося заблокувати. Звичайно, це невелика частка цього ринку», – розповів Олександр Гринчак.

Він зазначив, що жодній державі не вдається на 100% захистити дані своїх громадян.

«Частина цих телеграм-каналів справді торгує інформацією, яку людина свідомо залишала десь у відкритих джерелах і соціальних мережах, наприклад. Їм складно щось пред'явити. Тут, швидше, потрібна профілактика серед населення, інформаційна кампанія про те, яких даних краще не афішувати», – додав голова Кіберполіції.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що месенджер Telegram – єдиний, який не співпрацює з органами поліції.

Фото: investing.com

ms.detector.media