ms.detector.media
MediaSapiens
22.06.2021 16:54
Верховний суд ЄС визнав, що YouTube не несе відповідальності за контент, який порушує авторські права
Верховний суд ЄС визнав, що YouTube не несе відповідальності за контент, який порушує авторські права
За умови, що платформа вжила швидких заходів для видалення або блокування доступу до вмісту.

Верховний суд Євросоюзу визнав, що відеоплатформи накшталт YouTube не несуть безпосередньої відповідальності за контент, який було завантажено користувачами із порушенням авторських прав. Про це пише Reuters.

Суд зазначив, що платформи можуть нести відповідальність, якщо вони не запроваджують відповідні технологічні інструменти для боротьби з порушеннями авторських прав користувачами.

«На сьогоднішній день оператори онлайн-платформ в принципі не є розповсюджувачами захищеного авторськими правами контенту, який нелегально розміщується там користувачами», – вирішив суд.

У YouTube у відповідь на рішення суду заявили, що підтримують власників прав, тому інвестували в сучасні інструменти їхнього захисту, «які створили абсолютно новий потік доходу для галузі».

«Лише за останні 12 місяців ми заплатили 4 мільярди доларів музичній індустрії, понад 30% з яких надійшли від монетизованого вмісту, створеного користувачами», – зазначив речник компанії.

YouTube опинився на лаві підсудних після того, як музичний продюсер Френк Петерсон подав позов проти компанії та Google у Німеччині через завантаження користувачами на YouTube кількох фонограм, на які він має права.

В іншому випадку видавнича група Elsevier розпочала судовий процес проти сервісу хостингу файлів Cyando у Німеччині після того, як її користувачі завантажили кілька робіт Elsevier на свою платформу без дозволу.

Згодом німецький суд звернувся за порадою до суду ЄС, який виніс рішення по обох справах.

Фото: cnbc.com

ms.detector.media