ms.detector.media
MediaSapiens
18.06.2021 14:25
«Тільки хороші історії про хороших людей»: у В'єтнамі ввели нові правила поведінки в соцмережах
«Тільки хороші історії про хороших людей»: у В'єтнамі ввели нові правила поведінки в соцмережах
Наскільки вони є юридично обов'язковими – невідомо. Однак тривалі тюремні терміни за критичні публікації в Facebook – звична практика для В'єтнаму.

У В'єтнамі запровадили нові правила поведінки в соціальних мережах: вони заохочують користувачів розміщувати позитивні матеріали про країну та вимагають від державних службовців повідомляти керівництву про «суперечливу інформацію». Про це пише Reuters.

Кодекс забороняє публікації, які порушують закон та «зачіпають інтереси держави». Його дія поширюється на державні організації, соціальні мережі та всіх їхніх користувачів у В'єтнамі.

«Користувачам соціальних мереж пропонується пропагувати красу пейзажів, людей та культури В'єтнаму, а також поширювати хороші історії про хороших людей», – йдеться в документі.

Наразі незрозуміло, наскільки це рішення є юридично обов’язковим або як воно буде втілюватися. Але відомо, що комуністична партія В'єтнаму не терпить критики, а деякі дисиденти та активісти відбувають тривалі терміни ув'язнення за публікації у Facebook та на YouTube.

Новий кодекс також вимагає від соціальних медіа видаляти вміст зі своїх платформ на вимогу влади.

У 2020 році влада В'єтнаму погрожувала заблокувати Facebook, якщо компанія не погодиться цензурувати місцевий політичний контент на платформі.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media