ms.detector.media
MediaSapiens
18.06.2021 10:42
ЗМІ: Байден може посилити контроль над TikTok, WeChat та іншими китайськими додатками
ЗМІ: Байден може посилити контроль над TikTok, WeChat та іншими китайськими додатками
Імовірно, від них вимагатимуть вжити більш жорстких заходів щодо конфіденційності.

Адміністрація президента США Джо Байдена планує змусити деякі китайські додатки вжити більш жорстких заходів для захисту приватної інформації, якщо вони хочуть надалі працювати на ринку США. Про це пише Reuters із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Метою є не дати Китаю та Росії отримати доступ до великих обсягів особистої і конфіденційної інформації користувачів.

За даними ЗМІ, Міністерство торгівлі США перевірить китайські додатки та може підняти питання щодо спеціальних умов для них або заборони на території США.

9 червня президент Джо Байден видав наказ, який скасував наказ попереднього президента, Дональда Трампа, щодо заборони WeChat та і TikTok. Однак офіційні особи все ще побоюються, що Китай за допомогою додатків може відстежувати місцезнаходження американських держслужбовців, збирати досьє з особистою інформацією для шантажу і здійснювати корпоративне шпигунство. Тож, за неофіційною інформацією, було видано наказ про додаткове регулювання цих додатків.

У підсумку наказ Байдена може охопити навіть більше додатків, ніж планував заборонити Трамп. До того ж, ведуться переговори із країнами-партнерами, щоб вони запровадили аналогічні заборони.

Раніше повідомлялось, що TikТok дозволить збирати біометричну інформацію користувачів із США.

Фото: ipeeworld.com

ms.detector.media