ms.detector.media
MediaSapiens
16.06.2021 13:33
Влада Китаю змушує майнерів біткоінів залишати країну
Влада Китаю змушує майнерів біткоінів залишати країну
У травні уряд закликав до припинення видобутку біткоінів та торгівлі ними.

Влада Китаю змушує майнерів біткоінів покидати країну, про це пише CNBC.

Законодавчо це не закріплено, проте кожного року майнери стикаються з новими заборонами в різних регіонах країни, а в травні уряд КНР закликав до припинення видобутку біткоінів та торгівлі ними. Тож майнери переїжджають до США та Канади.

Оскільки для майнінгу потрібно багато енергії, видобувачі намагаються переїхати туди, де вона найдешевша. Одним із таких місць є американський штат Техас. Крім того, там постійно зростає частка поновлюваних джерел енергії: станом на 2019 рік 20% енергії здобувалося від вітру.

Також одним з можливих напрямів переїзду майнерів може стати найближчий сусід Китаю — Казахстан. Там дешеве енергопостачання забезпечують вугільні шахти.

Дані про глобальний розподіл майнінгових потужностей на 2021 рік ще не доступні. Минулі оцінки показали, що від 65% до 75% світового видобутку біткоінів припадає на Китай. Країну не влаштовує майнінг криптовалют через величезне споживання енергії.

Раніше голова компанії Tesla Ілон Маск розповів, що автовиробник знову почне приймати до оплати біткоіни, коли вони стануть менш енергоємними.

Фото: investory.news

ms.detector.media