ms.detector.media
MediaSapiens
13.06.2021 10:30
Шкарлет розповів про плани Зеленського щодо зарплатні для викладачів президентського університету
Шкарлет розповів про плани Зеленського щодо зарплатні для викладачів президентського університету
Міністр освіти і науки України також додав, що президент називав суму в доларах, або євро.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив про плани президента Володимира Зеленського щодо майбутньої зарплатні для кращих викладачів президентського Університету інформаційної та кібербезпеки.

Про це міністр розповів в ексклюзивному інтерв'ю «Радіо Свобода». 

«Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одне речення було озвучене про зарплату. Але коли з президентом говорили, то він сказав, що ми хоча би для найкращих маємо виконати ту зарплату в ті 4 тисячі, хоча би стартувати з цього. Але це будуть кращі, які спроможні», – відповів Шкарлет на питання про винагороду для викладачів.

Шкарлет також додав, що президент називав суму в доларах, або євро.

«Принаймні, такі розмови були», – сказав міністр.

Як зазначає видання «Радіо Свобода», під час виборчої кампанії 2019 року у штабі майбутнього президента Володимира Зеленського експерти говорили про можливість забезпечити на рівні чотирьох тисяч доларів зарплати українських учителів, але не найкращих викладачів президентського вишу.

«Коли ми були на Кіпрі… Кіпр – воююча країна. Ну як воююча, там заморожений конфлікт. І в цій частині, грецькій, там усі хочуть стати вчителем. Там щось таке – 3-4 тисячі заробітна плата», - згадали в «Радіо Свобода» слова Зеленського.

Як з’ясували автори проєкту видання з перевірки фактів, ця теза не відповідала дійсності. 

Також міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що президентський Університет інформаційної та кібербезпеки побудують на території державного «Експоцентру України» (ВДНГ, Київ). За три роки на це планують витратити 7,2 млрд грн. Про це Шкарлет розповів на пресконференції під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука».

31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

Фото: osvitoria.media

ms.detector.media