ms.detector.media
Марина Довженко
12.06.2021 22:50
Рушники і співчуття: у теленовинах нагадали про колишніх президентів — моніторинг
Рушники і співчуття: у теленовинах нагадали про колишніх президентів — моніторинг
Навіть в оточенні Януковича знайшлось щось хороше й мистецьке.

У телевізійних новинах на початку червня побільшало піару чинного президента Володимира Зеленського. Цю тенденцію моніторинг «Детектора медіа» почав фіксувати ще у травні, й у перші дні літа вона посилилась. Втім згадали в позитивному контексті й колишніх президентів.  Про це йдеться у підсумках моніторингу щоденних теленовин за 31 травня — 5 червня 2021 року.

На ICTV вийшов сюжет про прощання з миротворцем Миколою Верхоглядом,  якому особливу увагу приділили словам співчуття Леоніда Кучми та його прессекретарки Дарки Оліфер — колишньої журналістки каналу. На каналах Віктора Пінчука вже не раз виходили сюжети, що розповідали про виключну роль тестя власника каналу Леоніда Кучми у проведенні миротворчої місії на Балканах.

У новинах 5 каналк зненацька вирішили розповісти про колекцію рушників у родині Віктора Ющенка: «Сам же Віктор Ющенко запросив на оглядини своєї колекції рушників. Він рідко пускає до себе журналістів, але нашій Марії Писаренко вдалося в маєтку і розпитати про рушники і переживання за Україну, і погляд на чинний стан справ». А про стан справ Віктор Ющенко сказав небагато:  «Мені прикро, що ми на порядок дня ставим питання, які мені здавалося, ми вже обговорили. Що ми вже їх пройшли».

На «Інтері» розповіли, що колишня заступниця Адміністрації Віктора Януковича Ірина Акімова стала мисткинею.  При цьому на її ролі в політичному житті за часів Януковича автори матеріалі не те що не наголошували — не згадували взагалі. Зате всіляко хвалили художну цінність картин. Більше про маніпуляції та тенденції в новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

 

ms.detector.media