ms.detector.media
Марина Довженко
12.06.2021 18:25
ОПЗЖ і Ахметов посилили піар-активність у теленовинах у травні — моніторинг
ОПЗЖ і Ахметов посилили піар-активність у теленовинах у травні — моніторинг
Партія Медведчука знов відсунула з першого місця в рейтингу популярності в теленовинах «Слугу народу».

У травні «Опозиційна платформа — За життя» знов вирвалася на перше місце за кількістю згадок у новинах, суттєво випередивши «Слугу народу». Кількість згадок про партію в травні збільшилася майже вдвічі в порівнянні з показниками квітня. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин за травень 2021 року.

«Опозиційну платформу — За життя» у травні згадали 146 разів (у квітні лише 83). Зростання відбулось і за рахунок посиленої парламентської активності та інформаційних приводів, пов’язаних із справами Віктора Медведчука, так і за рахунок більш інтенсивної експлуатації медіаресурсу. У квітні в праймових новинах зафіксували 49 позитивних матеріалів про ОПЗЖ, а у травні вже 74: вони практично порівну розподілилися між Першим незалежним та «Інтером». Побільшало й нейтральних згадок про цю політичну силу. По одній негативній згадці зафіксовано на «Україні» та «1+1».

Майже тотальним залишився бойкот ОПЗЖ в новинах каналів Пінчука: ICTV і СТБ згадували про цю партію двічі й тричі протягом місяця, тоді як Суспільне, наприклад, чотирнадцять разів.

А от кількість згадок про монобільшість зменшилася з 143 в квітні до 98 в травні. Кількість позитивних згадок зменшилась не так помітно — з 13 до 11, вони розподілені між «Україною», «Інтером», ICTV та «1+1». А хвиля негативу проти «слуг» цілковито вщухла:  у квітні ми зафіксували 11 негативних матеріалів проти партії влади, а наступного місяця лише один, на «Інтері».

Також у новинах «України» відчутно побільшало позитивних матеріалів про власника каналу Ріната Ахметова, який збільшив умовну місячну норму піар-сюжетів із 30 до майже 40. Більше про травневі тенденції в теленовинах читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: zagittya.com.ua

 

ms.detector.media