ms.detector.media
MediaSapiens
11.06.2021 11:49
Збій у CDN-провайдера Fastly, який обвалив сайти світових ЗМІ, стався через зміну конфігурації клієнтом
Збій у CDN-провайдера Fastly, який обвалив сайти світових ЗМІ, стався через зміну конфігурації клієнтом
Наразі компанія з'ясовує, чому не виявила можливість такої помилки на етапі тестувань.

Збій у CDN-провайдера Fastly, який 8 червня обвалив сайти світових ЗМІ та інші веб-ресурси, стався через зміну налаштувань одним із клієнтів. Про це йдеться в заяві старшого віцепрезидента з питань розробки та інфраструктури Ніка Роквелла.

«Ми зазнали глобального збою через невиявлену помилку програмного забезпечення, яка з’явилася 8 червня, коли її спричинила зміна конфігурації клієнта. Ми виявили порушення протягом однієї хвилини, потім виявили причину та вимкнули конфігурацію. Протягом 49 хвилин 95% нашої мережі працювали в звичайному режимі», – зазначив він.

Роквелл також вибачився перед клієнтами компанї за цей збій. За його словами, помилка була спровокована «певною конфігурацією клієнта за певних обставин». Наразі Fastly з'ясовує, чому це не виявили на етапі тестувань.

«Хоча існували конкретні умови, які спричинили це відключення, ми повинні були це передбачити. Ми надаємо критично важливі послуги, і ми ставимось до будь-яких дій, які можуть спричинити проблеми зі службою, з максимальною чутливістю та пріоритетом», – додав віцепрезидент.

Нагадаємо, CDN-провайдер являє собою мережу глобальних серверів, які покращують і пришвидшують доступ до сайтів у світі. Під час збою у Fastly тимчасово перестали працювати сайт уряду Великої Британії, CNN, The New York Times, Financial Times, The Guardian, Le Monde, Forbes, Amazon, Spotify, Twitch, GitHub, Reddit, Pinterest, HBO Max, Hulu та інші.

Фото: euronews.rs

ms.detector.media