ms.detector.media
MediaSapiens
11.06.2021 09:02
Хакери зламали вихідний код найбільшого видавця відеоігор у світі Electronic Arts
Хакери зламали вихідний код найбільшого видавця відеоігор у світі Electronic Arts
Кіберзлочинці продають «повну можливість використання всіх служб EA».

Хакери зламали вихідний код найбільшого видавця відеоігор у світі Electronic Arts (EA). Про це пише CNN. Інформацію вже підтвердив представник компанії.

Кіберзлочинці заявили про отриманння 780 Гб даних від EA, включаючи вихідний код Frostbite, який є ігровим двигуном, що забезпечує FIFA, Madden та Battlefield та інші відеоігри. Тепер вони продають в інтернеті «повну можливість використання всіх служб EA». Вони також стверджують, що викрали інструменти для розробки програмного забезпечення для FIFA 21 та серверний код для встановлення матчів у FIFA 22.

Дані гравців не були скомпрометовані під час зламу, заявив представник EA.

«Ми розслідуємо нещодавній випадок вторгнення в нашу мережу, де було викрадено обмежену кількість вихідного коду гри та пов'язаних з ним інструментів. Доступ до даних гравців не здійснювався, і ми не маємо підстав вважати, що існує якийсь ризик для конфіденційності гравців. Після інциденту ми вже вдосконалили безпеку і не очікуємо впливу на наші ігри чи бізнес. Ми активно працюємо з представниками правоохоронних органів та іншими експертами в рамках цього кримінального розслідування», – сказав він.

Водночас повідомляється, що злам EA не було здійснено з метою вимагання грошей.

Раніше програми-вимагачі заблокували роботу найбільшого постачальника м'яса в світі JBS та одного з найбільших паливних трудопроводів у США Colonial Pipeline. Вони заплатили хакерам викуп в $11 млн та $4,4 млн відповідно.

Фото: as.com

ms.detector.media