ms.detector.media
MediaSapiens
10.06.2021 11:50
Хакери зламали пошту глави канцелярії прем’єр міністра Польщі Міхала Дворчика
Хакери зламали пошту глави канцелярії прем’єр міністра Польщі Міхала Дворчика
На думку посадовця, до атаки можуть бути причетні хакери із Росії чи Білорусі.

Особисту електронну пошту глави канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхала Дворчика та його дружини зламали невідомі хакери, однак на думку постраждалого, злочин могли вчинити хакери із Росії чи Білорусі, адже за словами Дворчика, хакери також проникли на його акаунти у соцмережах, а інформація, викрадена з поштової скриньки, публікувалася в російській соцмережі Telegram. Про це він повідомив у Twitter, пише видання Бабель.

На думку Дворчика, якому 11 років тому заборонили вʼїжджати в Росію і Білорусь, злам пошти варто розцінювати як «широко розгорнуті дезінформаційні дії, що містять фальсифіковану та маніпулятивну інформацію».

«Без сумніву, слід стверджувати, що метою цієї кібератаки є дезінформація, і у звʼязку з цим відповідні спецслужби Республіки Польща роблять необхідні дії, щоб зʼясувати ситуацію», — заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери з угрупування Cozy Bear, пов'язані із російськими спецслужбами, втручались у поліцейську систему Нідерландів під час розслідування збиття рейсу MH17 на Донбасі. Про це пише NOS із посиланням на de Volkskrant. Інформація поступила від джерел, офіційно влада Нідерландів її не коментує.

Фото: unsplash

ms.detector.media