ms.detector.media
Марина Довженко
09.06.2021 17:12
Перший незалежний симулював «увагу світових ЗМІ» до справи Медведчука — моніторинг
Перший незалежний симулював «увагу світових ЗМІ» до справи Медведчука — моніторинг
В уявленні журналістів каналу матеріалом «про Медведчука» вважається будь-який матеріал, де згадується Медведчук.

Тридцять вісім тисяч публікацій про «незаконне переслідування Віктора Медведчука» нарахував ведучий токшоу «Пульс» на Першому незалежному Павло Кужеєв. Втім значна частина матеріалів, про які йшлося, — це публікації, в яких лише згадується Медведчук, однак не йдеться про жодне «незаконне переслідування». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 31 травня — 4 червня 2021 року.

В ефірі «Пульсу» показали на екрані кілька таких публікацій. Зокрема, в матеріалі Associated Press шістьма словами озвучена позиція «Опозиційної платформи — За життя». Аналогічна історія з Reuters, яке подало позицію української влади значно детальніше, ніж позицію Медведчука: куму Путіна в сумі виділили 18 слів.

Маніпулювали в ефірі і соціологією. Ведуча Еліна Бекетова навела опитування  «Київського інституту соціологічних та маркетингових досліджень», організації, яку неможливо знайти в Google. Цей «інститут» стверджує, що 57% українців «уважно стежать» за справою Медведчука, а 54,7% проти 23,4% громадян вважають його невинним. Тим часом за даними справжніх соціологів, 54,3% опитаних підтримують санкції проти Медведчука.  

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: youtube.com

ms.detector.media