ms.detector.media
MediaSapiens
09.06.2021 15:55
Журналісти виявили, що Безос, Маск та Баффет сплачували замало податків. США розслідують витік цієї інформації
Журналісти виявили, що Безос, Маск та Баффет сплачували замало податків. США розслідують витік цієї інформації
Несанкціоноване розголошення конфіденційної урядової інформації особою, яка має доступ, є незаконним, наголошують у Білому домі.

Видання ProPublica повідомило, що отримало доступ до податкових документів та виявило, що такі мільярдери, як Джефф Безос, Ілон Маск, Воррен Баффет, Білл Гейтс, Джордж Сорос, Марк Цукерберг та Майкл Блумберг платили податок на прибуток за зниженими ставками, а інколи не платили взагалі. Про це повідомляє CNN.

Журналісти ProPublica проаналізували звітність 25 найбагатших людей США за 15 років. Вони порівняли дані в документах з даними про зростання капіталу мільярдерів за оцінкою Forbes у тому чи іншому році. 

Як повідомило виданння, менше всіх сплатив податку з власних доходів у 2014-2018 роках інвестор Воррен Баффетт – $23,7 млн, хоча його статки за цей період зросли на $24,3 млрд. Тобто податкова ставка для нього складала 0,1%.

Засновник Amazon Джефф Безоса з 2014 по 2018 рік сплачував податок за ставкою у 0,98%, у 2007-му він взагалі не платив податок на прибуток, а у 2011-му навіть отримав від держави субсидію на $4000.

Також повідомляється, що Ілон Маск у 2018 році взагалі не платив податків.

У відповідь Адміністрація президента США Джо Байдена повідомила, що розслідує, як ця податкова інформація потрапила до громадськості.

«Будь-яке несанкціоноване розголошення конфіденційної урядової інформації особою, яка має доступ, є незаконним, і ми сприймаємо це дуже серйозно», – сказала під час брифінгу прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Вона наголосила, що позиція президента полягає в тому, щоб заможні американці платили більше податків.

«Я не збираюся коментувати конкретні несанкціоновані розкриття конфіденційної урядової інформації. Я можу сказати вам, що, загалом кажучи, ми знаємо, що потрібно зробити ще більше для того, щоб корпорації, особи, які мають найвищий дохід, платили більше», – сказала Псакі.

Фото: bbc.com

ms.detector.media