ms.detector.media
MediaSapiens
08.06.2021 11:56
Apple презентувала нові функції, які чекають на користувачів iOS 15
Apple презентувала нові функції, які чекають на користувачів iOS 15
Facetime, який більше схожий Zoom, розпізнавання тексту на фото, функції для людей із вадами слуху та можливість перетворити кілька пристроїв на один суцільний екран. Що ще побачать користувачі техніки Apple після оновлення системи?

7 червня на онлайн-конференції Apple для розробників (WWDC) були представлені оновлення, які чекатимуть на користувачів iOS 15 восени. Про це пише The Verge.

Переважно на презентації йшлося про оновлення існуючих функції, до того ж частина з них буде діяти лише на американському ринку: наприклад, оновлені карти чи можливість додати водійське посвідчення у додаток Wallet.

Додаток Facetime у новій операційній системі iOS 15 стане більш схожим на Zoom. Можна буде створювати посилання на зустрічі, запрошувати на них користувачів Android та Windows, з'явиться режим зниження сторонніх шумів, просторове аудіо, портретний режим з розмитим фоном та сітка, в якій можна буде побачити всіх учасників розмови водночас.

Завдяки новій функції SharePlay користувачі iPhone, iPad і Mac зможуть під час дзвінків через FaceTime разом дивитися відео та стріми, слухати музику. 

Нова функція Focus дозволить фільтрувати, які сповіщення користувач отримує протягом дня, в залежності від того, чим він зайнятий. Наприклад, це дозволить отримувати лише робочі або навпаки особисті повідомлення. Всі інші сповіщення також надходитимуть на пристрій, але відображатимуться у більш зручний час.

Також з'явиться режим «Не турбувати». Якщо користувач його увімкнув, то той, хто намагатиметься віправити йому повідомлення, автоматично це побачить. Але зможе поставити позначку про важливість свого повідомлення, тоді отримувач побачить його у будь-якому випадку. 

Серед іншого, в iOS 15 з'явиться можливість додавати треки з Apple Music до фото чи відео для створення колажів.

В операційній системі буде функція розпізнавання тексту на фото — Live Text. Його можна буде виділити і скопіювати, навіть якщо зображення нечітке. А якщо на фото написаний номер телефону, то за ним автоматично можна буде зателефонувати без введення номера. Водночас додаток поки що не підтримує українську чи російську мову.

Оновлений додаток «Локатор» дозволить відшукати загублені AirPods Pro і AirPods Max. Також система попереджатиме користувача про те, що він забув навушники.

Функції SharePlay і Focus також з'являться на MacOS Monterey. Серед іншого, користувач зможе керуватиодночасо кількома пристроями Apple за допомогою миші або тачпада: достатньо поставити гаджети поруч, а курсор автоматично переходитиме між ними. Таким чином можна буде, зокрема, переносити файли між пристроями.

Зображення зі смартфона чи планшета можна буде транслювати на Mac через функцію AirPlay.

У бездротових навушниках Apple з'явиться функція для людей з вадами слуху людей — Conversation Boost. Вони підсилюватиме звук голосу співрозмовника. Крім того, Siri зможе зачитувати через навушники повідомлення, в залежності від налаштованих дозволів.

Браузер Safari теж отримає оновлення. Окрім редизайну, у ньому додали можливість групувати вкладки по темам. Також можна буде вмикати і вимикати розширення браузера на окремих сайтах.

Щодо захисту даних, то користучі зможуть відключити в пошті розпізнавання відправником IP-адреси, місцезнаходження одержувача і те, чи відкривав він лист. Також можна буде відстежувати, які додатку збирають дані про власника пристрою, як часто і куди передають.

Для відновлення доступу до iCloud можна буде призначати іншого користувача, через якого вже повернути свій акаунт.

Крім того, велику увагу iOS приділятиме здоров'ю користувача. Вона постійно збирає дані про активність, сон та пульс, якими можна поділитись зі своїм лікарем або членами родини. Також можна буде побачити, що у когось із родичів зафіксоване відхилення від норми по показниках здоров'я. Для англомовних користувачів також буде доступною функція роз'яснення результатів аналізів.

Фото: meduza.io, theverge.com, ain.ua

ms.detector.media