ms.detector.media
MediaSapiens
07.06.2021 12:55
Індія попереджає Twitter про «непередбачувані наслідки» через недотримання нових правил для соцмереж
Індія попереджає Twitter про «непередбачувані наслідки» через недотримання нових правил для соцмереж
Нові правила вимагають видаляти дописи протягом 36 годин після отримання вказівки від влади.

Уряд Індії повідомив керівництву соцмережі Twitter, що вона може зіткнутися з «непередбачуваними наслідками», якщо не виконає нові правила для соцмереж, запроваджені в країні. Про це повідомляє Reuters.

Міністр технологій Індії написав у листі до Twitter від 5 червня, що відповіді компанії на попередні листи уряду щодо нових правил не підтверджують, чи дала компанію повну згоду на їхнє виконання.

У травні 2021 року в Індії почали діяти правила, за якими Twitter, Facebook та подібних соцмедіа вимагають видаляти дописи протягом 36 годин після отримання вказівки від влади. У разі недотримання Кодекса етики цифрових медіа компаніям загрожують судові позови.

Правила також вимагають, щоб компанії мали в країні представника, який розглядатиме скарги користувачів протягом 24 годин, головного співробітника з питань відповідності та контактну особу, яка буде доступна правоохоронним органам цілодобово.

У листі до Twitter від 5 червня зазначається, що компанія ще не виконала вимоги та отримує останнє попередження «як жест доброї волі».

В останні місяці у Twitter складні стосунки з урядом Індії. У квітні соцмережа на прохання уряду видалила більше 50 твітів, в яких критикували дії влади у боротьбі з COVID-19. А вже наприкінці травня до офісів Twitter в Індії прийшла поліція у рамках розслідування того, чому деякі твіти урядовців, згідно з політикою соцмережі, були позначені як маніпулятивні. Але тоді в офісах не було працівників, оскільки тоді вони працювали віддалено.

Нагадаємо, WhatsApp позивається проти уряду Індії через нові правила для соцмереж.

Фото: time.com

ms.detector.media