ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
06.06.2021 16:29
Сальвадор стане першою державою, яка визнає біткойн законним платіжним засобом
Сальвадор стане першою державою, яка визнає біткойн законним платіжним засобом
Біткойн буде в обігу разом із доларом США.

Сальвадор стане першою державою в світі, яка визнає біткойни законним платіжним засобом Про це повідомляє CNBC.

Президент Наїб Букеле оголосив про партнерство Сальвадора з компанією Digital Wallet Strike для створення сучасної фінансової інфраструктури країни з використанням технології біткойнів. Планується, що криптовалюта буде в обігу разом із доларом США. Зараз ще йде розробка законодавства для цього.

«Наступного тижня я відправлю в конгрес законопроєкт, який зробить біткойни законним платіжним засобом», – сказав Букеле.

Джек Маллерс, засновник платіжної платформи Lightning Network Strike, сказав, що це стане «пострілом, почутим в усьому світі» для біткойнів.

«Зберігання біткойнів дає можливість захистити економіки, що розвиваються, від потенційних потрясінь, пов'язаних з інфляцією валюти», – сказав він.

На даний момент в Сальвадорі використовується переважно готівка – близько 70% громадян не мають банківських рахунків або кредитних карт. У той же час біткойни не забезпечені активами і не користуються повною підтримкою влади будь-якої країни. Їхня цінність частково пояснюється тим фактом, що їх кількість дуже обмежена.

Раніше повідомлялось, що у США посилять податкове регулювання обігу криптовалют.

Фото: scmp.com

ms.detector.media