ms.detector.media
MediaSapiens
06.06.2021 11:49
ЄС, США та Великобританія заявили про розчарування в уряді Нігерії через блокування Twitter
ЄС, США та Великобританія заявили про розчарування в уряді Нігерії через блокування Twitter
У Нігерії заявили, що платформа постійно використовується для «підриву існування» країни.

Дипломатичні представництва Євросоюзу, США, Великобританії та інших країн виступили зі спільною заявою, що розчаровані в уряді Нігерії через блокування в країні соцмережі Twitter. Про це повідомляє ICIR.

«Ми рішуче підтримуємо фундаментальне право людини на вільне вираження думки і доступ до інформації в якості основи демократії в Нігерії і в усьому світі, і ці права застосовуються як в інтернеті, так і в автономному режимі», – йдеться в заяві дипломатів.

Із 4 червня у Нігерії почали блокувати Twitter через видаленння соцмережею твіта президента Мухаммаду Бухарі. На думку глави держави, платформа постійно використовується для «підриву існування Нігерії». Також було прийнято рішення, що інші соцмережі повинні отримати спеціальну ліцензію на діяльність у країні.

«Ці заходи перешкоджають доступу до інформації та торгівлі саме в той момент, коли Нігерії необхідно сприяти інклюзивної діалогу і вираженню думок, а також обмінюватися важливою інформацією під час пандемії COVID-19», – вважають дипломати ЄС, США і Великобританії.

При цьому дипломатичні місії зобов'язалися постійно підтримувати Нігерію в досягненні «єдності, миру і процвітання».

Кілька днів тому Twitter видалив пост президента Мухаммаду Бухарі про громадянську війну в Нігерії 1967-1970 років. Проводячи паралелі з сучасними проблемами країни, політик пообіцяв тим, «хто погано поводиться», «звернутися до них мовою, яку вони розуміють».

Фото: businesstoday.in

ms.detector.media