ms.detector.media
MediaSapiens
04.06.2021 21:04
TikТok дозволить збирати біометричну інформацію користувачів із США
TikТok дозволить збирати біометричну інформацію користувачів із США
До таких даних відносять відбитки пальців і голос з контенту, що публікують користувачі.

Соціальна мережа TikTok представила основні оновлення своєї політики конфіденційності.

Серед змін Tech Crunch зазначив додавання нового розділу, який дозволяє компанії, що належить ByteDance, збирати біометричну інформацію користувачів із США.

«Ми можемо збирати біометричні ідентифікатори і біометричну інформацію відповідно до законодавства США, таку як відбитки пальців і голос з вашого користувацького контенту. Якщо це потрібно за законом, ми будемо питати у вас всі необхідні дозволи до будь-якого такого збору», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає Tech Crunch, ці оновлення можуть дозволити TikTok збирати біометричні дані більшості користувачів із США, не питаючи їх дозволу, тому, що тільки в декількох штатах країни є закони, що обмежують збір таких даних компаніями.У TikTok не вказують для чого потрібні ці дані.

Раніше TikTok після судового позову змінила голос функції для перетворення тексту в мовлення.

Акторка Бев Стендінг заявила, що соцмережа незаконо використала її голос для цієї функції, і тепер його можна почути у вірусних, нецензурних відеороликах. Вона також подала позов до компанії ByteDance, яка є власником TikTok.

Також TikTok дозволятиме видаляти до 100 коментарів одночасно. 

Так платформа допомагає користувачам боротись із переслідуванням у мережі. Оновлення з функцією масового видалення коментарів почало виходити 20 травня. Спочатку воно стане доступним для окремих країн, а протягом кількох тижнів – для всього світу.

Фото: iXBT.com

ms.detector.media