ms.detector.media
MediaSapiens
04.06.2021 10:48
Google звільнив керівника з питань різномаїття через образливу публікацію 2007 року про євреїв
Google звільнив керівника з питань різномаїття через образливу публікацію 2007 року про євреїв
Тоді він прокоментував конфлікт Ізраїлю та Палестини, написавши, що євреї мають «ненаситний апетит до війни та вбивств».

Компанія Google звільнила керівника відділу з питань різноманітності через публікацію в блозі 2007 року про євреїв. Про це повідомляє BBC.

У дописі про ізраїльсько-палестинський конфлікт, на який знову звернули увагу на цьому тижні, Камау Бобб також стверджував, що єврейський народ «нечутливий» до страждань.

«Якби я був євреєм, мене б турбував мій ненаситний апетит до війни та вбивств. Самозахист – це, безсумнівно, інстинкт, але я боявся би своєї зростаючої нечутливості до страждань [інших]», – написав він у 2007-му. 

Наразі публікацію видалено.

Представник Google заявив ВВС, що пан Бобб «більше не буде частиною команди з питань різноманітності».

«Ми однозначно засуджуємо минулі публікації члена нашої команди різноманітності, які завдають глибоких образ і болю членам нашої єврейської громади. Ці дописи є безперечно шкідливими. Автор визнає це і вибачається», – зазначили в компанії.

Камау Бобб, який приєднався до Google у 2018 році, також особисто вибачився перед співробітниками за публікацію в блозі. Як повідомляє New York Post, він надіслав електронного листа єврейській групі співробітників Google.

«Те, що я написав, було грубо щодо всієї єврейської громади. Це було задумано як критика окремих військових дій. Те, як я висловив свою думку щодо цього конфлікту, було болючим», – зазначив він.

Раніше через заборону писати про політику у робочих чатах із компанії Basecamp звільнилося більше третини працівників.

Фото: stemecosystems.org

ms.detector.media