ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2021 16:47
Стів Возняк програв суд проти Google у справі про шахрайство на YouTube
Стів Возняк програв суд проти Google у справі про шахрайство на YouTube
Від його імені на платформі рекламували шахрайську схему з криптовалютою.

Співзасновник Apple Стів Возняк програв суд проти компанії Google у справі про шахрайство на відеосервісі YouTube. Про це повідомляє Bloomberg.

Возняк подав позов у липні 2020 року. Він звинуватив Google та платформу YouTube, яка належить компанії, в тому, що вони допустили поширення фейкових відеороликів, на яких від імені Возняка рекламуювали шахрайську схему з біткоінами. У відео також з'являлись інший співзасновник Apple Стів Джобс, засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск, а також засновник Microsoft Білл Гейтс.

Відеоролики закликали користувачів відправляти криптовалюту на певний гаманець, де її начебто мали подвоїти та надіслати назад.

На думку Возняка, YouTube не тільки не видаляла ці відео протягом довгого часу, але і сприяла їхньому просуванню, розміщуючи відповідну рекламу.

Верховний суд округу Санта-Клара у США ухвалив, що Google та YouTube не винні в просуванні шахрайської схеми. За федеральним законом, інтернет-платформи не несуть відповідальність за контент, що публікується користувачами.

Раніше Федеральна торгова комісія США повідомила, що за пів року шахраї виманили в користувачів криптовалюти на $2 млн, прикриваючись іменем Ілона Маска. Загалом за цей час майже 7000 людей повідомили про збитки в розмірі понад $80 млн від подібного шахрайства.

Фото: mrmad.com.tw

ms.detector.media