ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2021 15:53
Держсекретар США закликав Росію боротись із кіберзлочинами, а не приховувати хакерів
Держсекретар США закликав Росію боротись із кіберзлочинами, а не приховувати хакерів
Раніше ФБР виявило, що атаку на найбільшого виробника м'яса в світі JBS здійснили пов'язані з РФ хакери.

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Кремль боротися з кіберзлочинцями, які атакують американські компанії та об'єкти інфраструктури, а не приховувати їх. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Заяву зроблено на тлі останньої кібератаки на найбільшого виробника м'яса в світі JBS, за якою ймовірно стоять російські хакери.

«Організація, яка несе відповідальність за цю атаку, її лідери були в Росії, перебувають у Росії, тому я думаю, що Росія зобов’язана зробити все, щоб це не продовжувалося», – сказав Блінкен.

Влада США не звинувачує в атаках безпосередньо спецслужби чи уряд РФ. Однак президент Джо Байден планує підняти питання кібератак на зустрічі з Путіним у Женеві 16 червня.

Сама Росія традиційно заперечує причетність до кіберзлочинів.

Нагадаємо, бразильська компанія JBS повідомила про кібератаку на її комп'ютерні мережі. Вона постачає чверть обсягів яловичини в США, має понад 150 м'ясопереробних заводів в 15 країнах. Більшість підприємств через кібератаки призупинили діяльність, але вже 2 червня – відновили. Чи було сплачено викуп – невідомо.

Фото: voanews.com

ms.detector.media