ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2021 12:22
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про «податок на Google»
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про «податок на Google»
Документ передбачає, що міжнародні компанії, які діють в українському інформпросторі та заробляють на рекламі в інтернеті, сплачуватимуть податки, зокрема ПДВ.

Верховна Рада 3 червня ухвалила законопроєкт №4184 щодо так званого «податку на Google». Документ пропонує зрівняти правила оподаткування для міжнародних технологічних компаній з українськими. У другому читанні його підтримали 283 народні депутати, пише ZN.ua.

Документ передбачає, що міжнародні компанії, які діють в українському інформпросторі та заробляють на рекламі в інтернеті, сплачуватимуть податки, зокрема ПДВ. Дія закону не стосуватиметься звичайних користувачів соцмереж і пошукових сервісів.

Законопроєкт також визначає базу оподаткування, строки сплати податку, подання податкової звітності, оскарження рішень контролюючих органів. Водночас він звільняє від сплати ПДВ постачальників електронних послуг щодо надання доступу до електронних освітніх (навчальних) ресурсів в рамках надання освітніх послуг. Крім того, нерезидентів звільняють від обов’язку реєструвати податкові накладні.

Документом також передбачені:

Очікується, що прийняття законопроєкту забезпечить справедливі умови оподаткування для національних та міжнародних компаній нерезидентів, які надають електронні послуги на території України, та сприятиме додатковим надходженням від сплаченого до бюджету податку.

У першому читанні закон було ухвалено в лютому 2021 року.

Фото: comments.ua

ms.detector.media