ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2021 11:42
Twitter видалив допис президента Нігерії про «громадянську війну»
Twitter видалив допис президента Нігерії про «громадянську війну»
Політик пообіцяв тим, «хто погано себе поводить, «звернутись до них мовою, яку вони розуміють».

Twitter видалив допис президента Нігерії Мухаммаду Бухарі про «громадянську війну». Про це повідомляє BBC. Внаслідок 30-місячного конфлікту 1967-1970 років у країні загинуло понад 1 млн громадян – переважно цивільних і через голод.

1 червня Бухарі опублікував наступний твіт: «Багато з тих, хто сьогодні погано себе поводить, занадто молоді, щоб усвідомлювати руйнування і загибель людей, які сталися під час громадянської війни в Нігерії. Ті з нас, хто провів 30 місяців в полях, хто пройшов через війни, буде звертатися до них тією мовою, яку вони розуміють». Згодом допис було заблоковано соцмережею.

У Twitter заявили, що публікація порушує правила соцмережі. Власнику акаунту запропонували видалити твіт та на 12 годин заблокували йому можливість створювати нові дописи. Вже 2 червня твіт було видалено.

Міністр інформації Нігерії Лай Мохаммед вважає крок Twitter несправедливим, назвавши його «подвійними стандартами». Він зазначив, що «Twitter може мати свої власні правила; це не універсальне правило», однак якщо президент «стурбований ситуацією, він може вільно висловлювати такі погляди». Він зауважив, що Twitter не забороняв «підбурювальні твіти» від політичних опонентів президента.

Водночас повідомляється, що користувачів Twitter обурила тональність повідомлення Мухаммада Бухарі. Адже він не був настільки загрозливим, коли засуджував акти бандитизму або нападів терористів Боко Харам.

Твіт про громадянську війну став реакцією президента на серію нападів, зокрема підпали, на виборчі і поліцейські дільниці на південному сході Нігерії в останні тижні. Влада звинуватила у них сепаратистів.

Нагадаємо, раніше Twitter заблокувала акаунт користувача, який поширював дописи з нового сайту Дональда Трампа.

Фото: forbes.com

ms.detector.media