ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2021 14:37
Ілона Маска звинуватили в порушенні судового припису погоджувати твіти з юристами
Ілона Маска звинуватили в порушенні судового припису погоджувати твіти з юристами
Пізніше бізнесмен та регуляторний орган домовились змінити вимоги щодо повідомлень у соцмережах.

Комісія з цінних паперів США (SEC) заявила, що виконавчий директор компанії Tesla Ілон Маск двічі порушив судові розпорядження, які вимагають, щоб юристи компаній схвалювали його твіти, перш ніж він розміщуватиме повідомлення. Про це пише The Wall Street Journal.

Зокрема SEC попереджала компанію в 2019 та 2020 роках, що Маск писав у Twitter про обсяг виробництва сонячних панелей Tesla та ціну її акцій без попереднього затвердження, порушуючи угоду про врегулювання 2018 року. SEC у 2019 році звернулася до федерального суду з проханням визнати неповагу Маска до суду через допис у Twitter.

У відповідь Tesla заявила, що твіт Маска про збільшення виробництва сонячних панелей був «цілком амбіційним», тому вимога не застосовувалася. Щодо твіта від травня 2020 року, в якому Маск заявив, що «ціна акцій Tesla занадто висока», то це була «лише його особиста думка», наголосили в компанії. Пізніше обидві сторони домовились змінити вимоги щодо «повідомлень про показники виробництва, нові напрямки бізнесу та фінансовий стан компанії».

Як відомо, у 2018 році твіт Ілона Маска про можливу приватизацію компанії Tesla привів до штрафу в $20 млн за публікацію завідомо помилкової фінансової інформації. Після цього в 2019 році Маск уклав угоду з Комісією з цінних паперів США, що буде погоджувати з юристами свої твіти про фінанси компанії Tesla.

Проте у травні 2020 року Ілон Маск опублікував твіт, що, на його думку, вартість акцій Tesla занадто висока. Після цього ринкова вартість компанії впала на $14 млрд. Через цей інцидент проти Маска вже у 2021 році подав позов один із акціонерів компанії, хоча з тих пір ціна акцій Tesla зросла майже в п'ять разів, а компанію оцінюють вже не в $100 млрд, а в $600 млрд.

Фото: ctvnews.ca

ms.detector.media