ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2021 11:21
Співробітники Facebook поширюють петицію з вимогою вирішити питання «палестинської цензури»
Співробітники Facebook поширюють петицію з вимогою вирішити питання «палестинської цензури»
Працівники просять Facebook провести незалежний аудит рішень щодо модерації вмісту, що стосується арабського та мусульманського контенту.

Співробітники Facebook розповсюджують внутрішню петицію, в якій закликають компанію дослідити системи модерації вмісту, через яку багатьох палестинців та пропалестинських користувачів заявили, що їхні голоси піддаються цензурі, повідомляє The Verge з посиланням на Financial Times.

Активісти давно звинувачують соцмережі у цензурі пропалестинського контенту – і ця проблема лише загострилася під час останнього конфлікту в Секторі Гази.

У Facebook рішення про модерацію вмісту приймають сторонні підрядники та алгоритми, і цей процес є недосконалим, особливо в неангломовних країнах. Після того, як Instagram видалила публікації й хештеги, в яких згадувалося про мечеть Аль-Акса, пропалестинські активісти координували кампанію, щоб обвалити рейтинг Facebook у магазинах додатків.

«Як відзначають співробітники, преса та члени Конгресу, і як це відображається в нашому зниженні рейтингу в магазинах додатків, наші користувачі та громада в цілому відчувають, що ми не виконуємо свою обіцянку захищати відкриті висловлювання щодо ситуації в Палестині. Ми вважаємо, що Facebook може і повинен зробити більше, щоб зрозуміти наших користувачів і працювати над відновленням їх довіри», – йдеться в петиції.

Документ був розміщений на внутрішньому форумі працівниками груп, які називались «Палестинці» та «Мусульмани». Як повідомляється, петиція набрала щонайменше 174 підписи.

Співробітники просять Facebook провести незалежний аудит рішень щодо модерації вмісту, що стосується арабського та мусульманського контенту. Вони також хочуть, щоб допис прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, в якому він нібито називав палестинських цивільних терористами, переглянула незалежна наглядова рада компанії.

Представник керівництва Facebook повідомив ЗМІ, що компанія взяла на себе зобов'язання провести аудит звіту про дотримання стандартів спільноти.

Минулого місяця співробітники Google, Apple і Amazon писали внутрішні листи, в яких закликали керівників підтримати Палестину. Працівники всіх трьох технічних гігантів заявили, що вважають, що керівники не підтримують мусульманських робітників.

Раніше соціальна мережа Instagram, яка належить Facebook, змінила алгоритми після звинувачення в цензуруванні пропалестинського контенту. Якщо раніше соцмережа надавала перевагу оригінальному контенту у сторіз порівняно з репостами існуючих публікацій, то тепер вони матимуть однаковий статус. 

Фото: aljazeera.net

ms.detector.media