ms.detector.media
MediaSapiens
02.06.2021 10:41
ByteDance випустила лампи для стеження за дітьми під час дистанційного навчання
ByteDance випустила лампи для стеження за дітьми під час дистанційного навчання
Пристрій має дві камери і зокрема надсилає сповіщення батькам, коли дитина сутулиться.

Китайська технологічна компанія ByteDance, власник соцмережі TikTok, випустила лампи для стеження за дітьми під час дистанційного навчання. Про це пише The Wall Street Journal.

Вперше ByteDance представив свій пристрій у жовтні 2020 року за ціною $120. Китайські батьки лише за перший місяць придбали 10 000 одиниць. У травні 2021-го було випущенно модернізовану модель за ціною $170. Ця версія відправляє батькам сповіщення та фотографії, коли їхні діти сутуляться.

Лампи мають дві камери: одна направлена на дитину, а інша передає зображення над нею. Також кожен пристрій має невеликий екран, на якому штучний інтелект виводить підказки з математичних завдань або важких слів. Водночас деякі китайські ЗМІ та батьки виступили проти такого екрану – щоб діти не занадто часто користувались підказками.

Також серед батьків з'явився тренд наймати вчителів, які за допомогою цих ламп стежать за навчанням дітей.

Популярність продукту ByteDance підштовхнула конкурентів до випуску власних версій. У березні китайська компанія Tencent Holdings Ltd. заявила, що працює над схожою лампою для домашніх завдань на базі штучного інтелекту.

Нагадаємо, генеральний директор ByteDance Чжан Імін вирішив піти з посади наприкінці 2021 року.

Фото: thebridge.jp

ms.detector.media