ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
01.06.2021 17:43
WhatsApp заявляє, що не обмежує функціонал для тих, хто не прийняв нову політику конфіденційності
WhatsApp заявляє, що не обмежує функціонал для тих, хто не прийняв нову політику конфіденційності
Компанія запровадила свою оновлену політику 15 травня.

Месенджер WhatsApp повідомив, що поки що не обмежує функціонал для користувачів, які не погодились із оновленою політикою конфіденційності, передає TNW.

Компанія випустила свою нову політику 15 травня. За тиждень до цього додаток, що належить Facebook, заявив, що не буде видаляти обліковий запис жодного користувача, якщо він не прийме нову політику, але постійно буде нагадувати прийняти її. Тоді WhatsApp також попередив, що через «кілька тижнів» обмежить певні основні функціональні можливості платформи для тих, хто відмовиться прийняти оновлену політику конфіденційності.

Тепер у новій заяві компанія пояснила, що після спілкування з урядами та захисниками конфіденційності вона не буде обмежувати будь-яку функціональність, навіть якщо користувач не приймає нову політику конфіденційності.

«Натомість ми будемо продовжувати час від часу нагадувати користувачам про оновлення, а також про необхідність цього для тих, хто хоче використовувати відповідні необов’язкові функції, такі як спілкування з бізнесом, який отримує підтримку від Facebook», – наголосили у WhatsApp.

Нагадаємо, 20 лютого месенджер WhatsApp заявив, що продовжить своє суперечливе оновлення політики конфіденційності

Зміни спричинили хвилю незадоволення, а месенджери-конкуренти Signal і Telegram заявили про збільшення кількості користувачів через відмову користувачів від WhatsApp. 

У Гонконзі після зміни політики WhatsApp почали знову користуватись ICQ.

У березні 2021 року влада Індії подала в суд на WhatsApp через нову угоду про конфіденційність, що дозволяє ділитися даними користувачів з Facebook, материнською компанією месенджера. Уряд заявив, що ця норма порушує законодавство про інформаційні технології. 

11 травня влада Німеччини заборонила WhatsApp передавати дані користувачів до Facebook. Компанія також була змушена затримати оновлення в Туреччині.

Фото: ixbt.com

ms.detector.media