ms.detector.media
MediaSapiens
01.06.2021 15:16
Шкарлет: Навчання в Університеті інформаційної та кібербезпеки планують розпочати 1 жовтня 2023 року
Шкарлет: Навчання в Університеті інформаційної та кібербезпеки планують розпочати 1 жовтня 2023 року
Навчання відбуватиметься за шести напрямками.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив у коментарі «Суспільному», що навчання в президентському Університеті інформаційної та кібербезпеки планують розпочати 1 жовтня 2023 року.

«Ми плануємо освітній процес розпочати 1 жовтня 2023 року. Тому що це нова історія будівлі, нова історія наповнення, кампусу. І беремо трирічний бакалаврат. 23+3 – це вже 2026 рік – вже маємо хоча б перші 20 (випускників – ред.) за кожним із шести напрямів», – розповів він.

За словами міністра, створення університету передбачає інтегрування в інфраструктуру київського ВДНГ – без додаткової вирубки дерев.

«Ніякої забудови парку там немає, жодне дерево там не знищується. Це основна концепція президента – має бути інтегровано у ту інфраструктуру, яка є на ВДНГ. Тим більше, що є на ВДНГ концепція щодо розвитку цього простору у частині бізнес-інфраструктури, соціальної інфраструктури, спортивної інфраструктури, інфраструктури відпочинку та розваг. Там саме у цю концепцію вкладається цей президентський університет», – зазначив Шкарлет. 

Він додав, що витрати на створення вишу можуть бути частково здійснені за рахунок бізнесу. 

«Чому 7,2 млрд [грн]? Це сьогодні економічно обрахована потреба. Частина може бути із державного бюджету окремою програмою, а частину може давати бізнес. Хочемо Оксфорд і Гарвард? Треба йти по тій методиці, за якою йдуть Оксфорд і Гарвард сьогодні: державне приватне партнерство і бізнес, який буде залучений до формування цього університету. Принаймні така ідеологія поставлена, вона може сформувати найбільш цікаву історію», – сказав міністр.

31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media