ms.detector.media
MediaSapiens
01.06.2021 14:20
Amazon розмістить на своїх складах «оздоровчі камери» для персоналу в стані стресу
Amazon розмістить на своїх складах «оздоровчі камери» для персоналу в стані стресу
Компанію неодноразово критикували за важкі умови праці.

Компанія Amazon повідомила, що розмістить на своїх складах «оздоровчі камери» AmaZen для персоналу в стані стресу: там можна буде перепочити в тиші та подивитись відеоролики для відновлення ментального здоров'я. Про це пише BBC.

Інформація про це з'явилась в офіційному акаунті в Twitter, але викликала хвилю насмішок з боку інших користувачів, як зазначає BBC, тому згодом твіт видалили. Однак відео з AmaZen продовжує ширитись мережею.

Amazon deleted AmaZen from Twitter, but they can't delete this dystopian nightmare from the Library of Mental Health in our hearts. pic.twitter.com/WkCTPaqekD

— Steven (@Reachingbroom) May 27, 2021

У відеоролику можна побачити, що в камері є місце для стільця, маленького комп’ютерного столика та декількох невеликих рослин у горщиках на полицях. Верхня панель пофарбована під блакитне небо з хмарами.

Сайт новин Motherboard описав камеру як «кіоск розміром з труну посеред складу Amazon». У соцмережах AmaZen також називають «кабіною для плачу».

Інтернет-гіганта роздрібної торговлі Amazon неодноразово критикували за важкі умови праці.

У 2020 році аналітики незалежної правозахисної організації Open Markets Institute опублікували звіт про умови праці в Amazon. Зокрема, там зазначалось, що співробітники складів повинні строго виконувати встановлені показники за кількістю оброблених на годину посилок. При цьому самі працівники не зажди були в курсі, який саме цей план, його можуть змінювати без повідомлення. Тих, хто його не виконував, звільняють без пояснень.

До того ж автоматичні системи постійно сканують ефективність роботи працівника. Якщо він у чомусь затримується — отримує попередження з погрозами звільнення. На складах всюди присутні камери, які фіксують кожен рух співробітників. Їм також не дозволяється збиратись групами та створювати профспілки. Через постійне стеження та погрози звільненням працівники знаходяться у стані підвищеного стресу.

Фото: скриншот з відео

ms.detector.media