ms.detector.media
MediaSapiens
01.06.2021 12:15
У США росіянина засудили за використання ботів для підробки інтернет-трафіку на сайтах ЗМІ
У США росіянина засудили за використання ботів для підробки інтернет-трафіку на сайтах ЗМІ
Він використовував ботоферму для підробки інтернет-трафіку, що змушувало компанії платити за рекламу за завищеним тарифом.

У США росіянина засудили за використання ботів для підробки інтернет-трафіку на сайтах ЗМІ. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією прокурорів, 41-річний Олександр Жуков використовував шахрайську схему Methbot, в якій за допомогою 1900 серверів було створено мільйони фальшивих переглядів реклами на сайтах, включаючи журнали New York Times і Wall Street Journal. Компанії були змушені платити за рекламу за завищеним тарифом, хоча її переглядали лише боти. Жуков заробив на цьому близько $7 мільйонів, які спрямував в офшорні банки по всьому світу. Сам він нібито називав себе «королем шахрайства».

Під час судового розгляду Жуков стверджував, що ніколи нікого не вводив в оману і «давав галузі те, чого вона хоче» – дешевий спосіб збільшити відвідуваність сайтів, нехай і в штучний спосіб.

Присяжні федерального суду в Брукліні, штат Нью-Йорк, визнали його винним. Повний вирок буде оголошено у вересні.

Олександр Жуков був заарештований у Болгарії у 2018 році та екстрадований до Нью-Йорка. Йому було пред'явлено звинувачення у банківському та інтернет-шахрайстві, змові з метою відмивання грошей та участь у грошових операціях із майном, отриманим внаслідок незаконної діяльності.

Раніше у США оголосили вирок російському хакеру, який намагався атакувати завод Tesla.

Фото: bloomberg.com

ms.detector.media