ms.detector.media
MediaSapiens
01.06.2021 10:45
Instagram змінила алгоритми після звинувачення в цензуруванні пропалестинського контенту
Instagram змінила алгоритми після звинувачення в цензуруванні пропалестинського контенту
Тепер оригінальні сторіз та репости матимуть однакову пріоритетність.

Соціальна мережа Instagram змінила алгоритми після звинувачення в цензуруванні пропалестинського контенту під час загостренння конфлікту у Секторі Гази. Про це пише BBC.

Якщо раніше соцмережа надавала перевагу оригінальному контенту у сторіз порівняно з репостами існуючих публікацій, то тепер вони матимуть однаковий статус. Тобто конкретний спосіб подачі інформації в Instagram не матиме пріоритету.

Представники компанії пояснили, що проблеми з показом сторіз на певну тематику були не проявом цензури, а «непередбаченим побічним ефектом» алгоритмів, тому що система зробила «більший вплив, ніж очікувалося» на деякі типи повідомлень. Прпалестинські сторіз переважно були саме повторними публікаціями, тому не мали переваги.

«Це змусило людей повірити, що ми "придушували" сторіз на певні теми або точки зору. Ми хочемо бути чітко зрозумілими — це не так. Це стосується будь-якої публікації, якою повторно діляться в історіях, незалежно від того, про що йдеться», — наголосили в пресслужбі.

Також у соцмережі зазначили, що бачили проблему з приоритетністю сторіз і раніше, тому зміна алгоритмів не є реакцією тільки на критику з боку пропалестинських користувачів.

Раінше пропалестинські активісти намагались обвалити рейтинг соцмережі Facebook у магазинах додатків, ставлячи 1-зіркові оцінки. Так вони протестували проти нібито цензури щодо дописів на підтримку Палестини у військовому конфлікті з Ізраїлем.

Фото: searchenginejournal.com

ms.detector.media