ms.detector.media
MediaSapiens
31.05.2021 17:08
Мешканців Харківщини судитимуть за викрадення даних інтернет-користувачів – кіберполіція
Мешканців Харківщини судитимуть за викрадення даних інтернет-користувачів – кіберполіція
За даними слідства, хакери викрали логіни та паролі до систем інтернет-банкінгу, соцмереж, електронних скриньок. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Мешканців Харківщини судитимуть за викрадення даних інтернет-користувачів за допомогою шкідливого програмного забезпечення. Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

У створенні злочинної організації підозрюють 27-річного харків’янина, який нібито залучив до протиправної діяльності чотирьох однолітків.

«Хакери застосовували шкідливе програмне забезпечення для отримання логінів і  паролів до онлайн-сервісів громадян, що зберігались в персональних комп’ютерах. Зокрема дані до різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок тощо», – зазначили в кіберполіції.

За даними слідства, викрадені дані (понад 100 млн акаунтів) фігуранти нібито формували у бази та продавали іншим хакерам, які, в свою чергу, виводили гроші з електронних гаманців, ігрових акаунтів та банкінгу зі спрощеним входом.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 255 (Створення злочинної організації, керівництво такою організацією, а також участь у ній), ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, вчинене членами злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у справі заверешено, обвинувальний акт скеровано до суду. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше СБУ заявила, що викрила хакерів, які викрадали дані через програми для розкрутки сторінок в Instagram.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media