ms.detector.media
MediaSapiens
31.05.2021 13:42
Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки
Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки
Заклад готуватиме «людей майбутнього».

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського Університету інформаційної та кібербезпеки.

«Кабінету Міністрів України доручено опрацювати в установленому порядку питання щодо підготовки та реалізації проекту «Президентський університет» як сучасної освітньої платформи, що забезпечить доступність громадян України до інноваційних освітніх моделей та стратегій навчання, ефективного використання ресурсів освітньої інфраструктури та просторів коворкінгу з реалізації освітніх, наукових і творчих проектів», – йдеться в документі.

Уряд має розробити концепцію реалізації проєкту з урахуванням сучасних тенденцій розвитку освіти, науки та технологій, ефективних освітніх стратегій з формування навичок критичного, креативного мислення, а також організувати матеріальне та фінансове забезпечення.

«В Україні буде створено президентський університет – це заклад вищої освіти, який готуватиме людей майбутнього, збере найкращих викладачів і навчатиме фахівців, котрі зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави, для викликів майбутнього. Він готуватиме фахівців із кібербезпеки, фахівців штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій», – заявив Зеленський під час виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» в понеділок, пише «Інтерфакс-Україна».

Як зазначив глава держави, «студенти навчатимуться безкоштовно, а потім реалізовуватимуться і працюватимуть в Україні для захисту держави». У виші можна буде отримати наукові ступені бакалавра, магістра і доктора філософії. До участі в програмі навчання запрошуватимуть іноземних експертів.

«Буде великий кастинг і студентів, і викладачів», – додав міністр освіти Сергій Шкарлет.

Зеленський анонсував створення такого університету на початку травня 2021-го. Після університету випускники повинні будуть працювати на державу.

Фото: armyinform.com.ua

ms.detector.media