ms.detector.media
Марина Довженко
30.05.2021 16:19
«Україна» і Перший незалежний маніпулювали на темі пресконференції президента — моніторинг
«Україна» і Перший незалежний маніпулювали на темі пресконференції президента — моніторинг
Журналістка «Сьогодні» перекрутила різку відповідь Зеленського так, що вона стала звучати як піар каналу Ахметова.

В новинах «України» і Першого незалежного зманіпулювали на темі пресконференції Володимира Зеленського, зокрема перекрутили його реакцію на запитання журналістів. Про це йдеться в моніторингу щоденних новин 17—22 травня 2021 року

В сюжеті Зоряни Степаненко на «Україні 24» йшлося про запитання ведучого каналу «Україна 24» Василя Голованова про нібито «податковий пресинг». Відповідь Зеленського була доволі змістовною — він звинуватив Голованова у маніпуляціях і натякнув, що запитання поставлене в інтересах Ріната Ахметова. Однак авторка повідомила, що президент не дав змістовної відповіді на питання ведучого, але наголосив, що уважно дивиться програму Голованова. Про натяк на Ахметова журналістка не згадала.

На Першому незалежному сюжет почали із закидів, що «опозиційні ЗМІ» обмежили у спілкуванні з президентом. Журналістка Ірина Демиденко сказала, що виходив президент «під музику, а не гімн України». А далі розповіла, що Зеленський не пояснив, які бачить рішення для завершення війни. Відповіді на ці запитання були, хоч і абстрактні, тому говорити про їх відсутність— маніпуляція. Крім того, журналістка розкритикувала колег, назвавши їхні запитання до президента «теплим душем». За її словами, «опозиційні медіа» не акредитували, а ті, які змогли потрапити на пресконференцію, не отримали слова. Журналістка не уточнила, що поза акредитацією опинилися лише медіа підсанкційного Медведчука, а на обмеженій у часі пресконференції поставити запитання змогли лише десятки журналістів серед сотень присутніх. 

Більше про тенденції й маніпуляції в новинах минулого тижня читайте у матеріалі Зої Красовської.

ms.detector.media