ms.detector.media
MediaSapiens
26.05.2021 17:21
Користувачам Instagram та Facebook надали можливість приховувати лічильник «лайків»
Користувачам Instagram та Facebook надали можливість приховувати лічильник «лайків»
Раніше «лайки» були визнані експертами найбільш шкідливою для психічного здоров'я молодих людей функцією.

Користувачам соцмереж Instagram та Facebook надали можливість приховувати лічильник «лайків». Про це пише The Verge.

Опція стала доступною після кількох років тестування на обох платформах. Раніше «лайки» були визнані експертами найбільш шкідливою для психічного здоров'я молодих людей функцією, згідно з дослідженням 2017 року. На їхню думку, видалення кнопки «подобається» може допомогти зменшити тривогу та соціальний тиск для деяких користувачів Facebook та Instagram.

Як повідомив речник Instagram, думки користувачів щодо необхідності лічильника вподобань розділились: для одних виявилося корисним його приховати, інші ж навпаки хочуть бачити, що є популярним. Тому у користувачів буде вибір, приховувати лічильник чи ні.

Опція дозволяє вимкнути всі лайки в усіх публікаціях стрічки в обох соцмережах, або приховати від інших власні лічильники. В Instagram також є опція ховати лічильник в окремих публікаціях, у Facebook така можливість з'явиться згодом. 

Раніше MediaSapiens писав, що лічильник «лайків» в Instagram планували вимкнути ще у 2019 році. Тоді соцмережа Instagram розширила на весь світ тестування функції, що приховує лічильник «лайків» під постами інших користувачівВідгуки про нову функцію з перших країн, де її запровадили — Австралії, Канади, Нової Зеландії, Бразилії, Ірландії, Італії та Японії — були позитивними. Водночас тоді в Instagram наголосили, що це глобальна зміна, тому її перевірка продовжиться, аби «дізнатися більше від глобальної спільноти». Тоді ж у соцмережі пояснювали, що розуміють цінність лічильника «лайків» для деяких користувачів, тому працюють над новими функціями, які дозволять «продемонструвати цінність» того чи іншого акаунту.

Фото: theverge.com

ms.detector.media