ms.detector.media
MediaSapiens
25.05.2021 14:14
У Флориді відредагували 80 фото у шкільному альбомі, щоб дівчата виглядали скромніше. Школу звинуватили в сексизмі
У Флориді відредагували 80 фото у шкільному альбомі, щоб дівчата виглядали скромніше. Школу звинуватили в сексизмі
Учениці школи заявляють про подвійні стандарти, адже фотографії, наприклад, хлопців у плавках укладачів альбому не збентежили.

Середня школа Bartram Trail у штаті Флорида (США) зіткнулась із критикою через цифрове редагування фотографій 80 учениць для щорічного альбому. Дівчатам на фото штучно додали одягу, щоб вони виглядали «скромніше», пише BBC.

За офіційною версією, це було зроблено, щоб фотографії відповідали шкільному дрес-коду.

Застереження на сайті Bartram Trail попереджає учнів, що фотографії у щорічному альбому можуть бути відредаговані цифровим способом, щоб відповідати дрес-коду.

Але деякі учениці звинуватили школу в сексизмі та подвійних стандартах. Зокрема, через те, що фотографії хлопців в альбомі залишились без редагування, навіть ті, де вони в плавках. В альбомі відредагували лише індивідуальні фото учнів, на інших сторінках присутні і глибокі декольте, і відкриті плечі.

«Подвійний стандарт у щорічнику полягає більше в тому, що вони дивилися на наше тіло і думали, що трохи оголеної шкіри – це занадто сексуально. Але потім вони дивились на хлопців, на фотографії команд з плавання та інші спортивні фотографії, і вважали, що це нормально, і це справді засмучує», – заявила журналістам 15-річна учениця Райлі О'Кіф.

Мати Райлі, Стефані Фабр, розповіла ВВС, що інцидент «звернув увагу на те, що на початку не було проблемою».

«Хто б не дивився на щорічник, не думав би що-небудь, окрім того, що там прекрасні дев'ятикласники. Деякі з цих редагувань викликали масові знущання та емоційний стрес у дівчат, тому що їхні фотографії були настільки погано відредаговані, що зараз їх використовують як меми, що поширюють у Snapchat, і це жахливо», – сказала вона.

Були й батьки, які навпаки схвалили редагування. Мовляв, «якщо батьки не вчать дівчат одягатись гідно, то нехай це зробить школа».

Раніше фотографії, на яких було порушено дрес-код, просто видаляли зі щорічного альбому. Наразі школа пообіцяла батькам учениць, чиї фотографії відредагували, повернути вартість щорічника – 100 доларів.

У дрес-коді округу на 2020-2021 навчальний рік сказано, що топи та сорочки дівчат «повинні закриваті всі плечі» і мають бути «скромними і не відволікати увагу». «Надмірний макіяж» заборонений, всім студентам заборонено носити «екстремальні зачіски». Дотримання дрес-коду різниться в різних школах.

В останні роки американські дрес-коди неодноразово піддавались критиці. Дехто каже, що вони застосовуються таким чином, щоб соромити дівчат за їхнє тіло.

Фото: bbc.com, news4jax.com

ms.detector.media