ms.detector.media
MediaSapiens
24.05.2021 10:51
«Слугу народу» Шевченка, який підтримує Лукашенка та привітав затримання Протасевича, виключили з фракції
«Слугу народу» Шевченка, який підтримує Лукашенка та привітав затримання Протасевича, виключили з фракції
Нардеп відреагував на це позитивно.

Народного депутата Євгенія Шевченко, який їздив до Мінська на зустріч із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком та підтримує його режим, а також привітав у соцмережі затримання опозиційного блогера Романа Протасевича, виключили з фракції «Слуга народу». Про це оголошено на сайті політсили.

«Народний депутат України Євгеній Шевченко був виключений з фракції «Слуга Народу». Відповідне рішення ухвалено більшістю голосів. Зібрані всі необхідні підписи. Незабаром документи будуть передані керівництву Верховної Ради для оголошення в залі», – йдеться в повідомленні.

Сам Шевченко прокоментував у Telegram, що очікував на це.

«Нарешті мене виключили з фракції Слуга Народу! Ми підемо своїм шляхом. А ці соросята угроблять країну і Президента остаточно. Саня Олександр Дубинський привіт! Я ж казав, що буду наступним», – написав він.

Напередодні Шевченко привітав затримання колишнього головного редактора білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича: «У Мінську затримали творців NEXTA. Ось це державність!».

Як відомо, 23 травня через повідомлення про нібито мінування в Мінську примусово посадили літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса і на борту якого перебував Роман Протасевич. Після приземлення блогера затримали. У Білорусі опозиціонеру може загрожувати смертна кара.

У квітні 2021 року український нардеп Євгеній Шевченко їздив до Мінська на зустріч із Лукашенком, де сказав йому, що «більше третини українців хотіли б бачити його своїм президентом».

Також у Telegram Шевченко публікував привітання від Лукашенка до українського народу із 9 травня та відео з державного пропагандистського каналу «Беларусь 1».

А ось День вишиванки Євгенію Шевченку не до вподоби. У цей день він «привітав» своїх підписників із «днем масового психозу». 

Серед телеграм-каналів, які рекламує і, ймовірно, підтримує Євгеній Шевченко, – ресурси проросійських блогерів Анатолія та Ольги Шаріїв, анонімні канали «Легитимный», «Резидент», «Крокодил», «Шептун» та інші, Klymenko-time, що належить соратнику Віктора Януковича Олександру Клименку, канал Оксани Марченко та інші ресурси, у тому числі з проросійською позицією та активною підтримкою підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука.

Фото: pravda.com.ua, t.me/evgeniishevchenko

ms.detector.media