ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
22.05.2021 16:05
Новини ICTV та «Інтера» стали на захист Кличка — моніторинг
Новини ICTV та «Інтера» стали на захист Кличка — моніторинг
Поки Банкова бореться проти київського мера, канали Пінчука та Фірташа-Льовочкіна допомагають йому піаритись.

Новини телеканалів ICTV та «Інтер» посилили піар-підтримку київського мера Віталія Кличка під час його конфлікту з командою президента Володимира Зеленського. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 10—15 травня 2021 року.

Протягом цього тижня у теленовинах вийшло стільки ж позитивних матеріалів про Кличка, скільки за весь квітень.

12 травня новини ICTV поширили заяву Кличка, який запросив лідерів місцевих громад по всій країні об’єднуватися на базі його партії УДАР. «Кличко переконаний, що об'єднувати зусилля потрібно нині, а не напередодні виборів, оскільки коронавірус, армія агресора, корупція та непрофесіоналізм чиновників не чекають виборів, а цитую: вбивають, руйнують та роблять українців біднішими щодня», — сказала ведуча Оксана Гутцайт.

13 травня новини ICTV повідомили про обшуки за підозрою в махінаціях комунальних підприємств, але подали в новині лише коментар Кличка, який пригрозив Зеленському реакцією міжнародних партнерів. 14 травня ICTV поширив заяву УДАРу, що влада хоче вдарити по політичній силі, а б’є по європейському шляху України. А 15 травня відзвітували «паркетом» про участь Кличка у святкуванні Днів Європи. 

У цей самий час канал «Інтер» також цитував київського міського голову та говорив про політичний тиск, не нагадуючи, де та через що відбувались обшуки та в чому суть конфлікту між Кличком і центральною владою.

На «Україні», 5 каналі та «1+1» ситуацію подавали збалансовано. У вечірньому праймі «UA: Першого», СТБ та Першого незалежного тема протистояння Кличка і Зеленського протягом тижня не висвітлювалася. Більше про маніпуляції та тенденції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої  Красовської.

 

 

 

 

 

 

 

ms.detector.media