ms.detector.media
MediaSapiens
22.05.2021 14:00
Індія просить соцмережі видаляти будь-який контент про «індійський штам» коронавіруса
Індія просить соцмережі видаляти будь-який контент про «індійський штам» коронавіруса
Уряд вважає, що це завдає шкоди іміджу країни.

Міністерство інформаційних технологій Індії надіслало всім соціальним мережам лист з проханням видалити будь-який контент, в якому йдеться про «індійський штам» коронавіруса. Про це пише Reuters.

11 травня Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що штам коронавіруса B.1.617, вперше виявлений в Індії в 2020 році, викликає глобальну стурбованість. ЗМІ почали позначати цей штам як «індійський».

Вже на наступний день уряд Індії виступив із заявою, що таке позначення є безпідставним і що ВООЗ класифікувала цей варіант як просто B.1.617.

«Це повністю неправда. Немає такого варіанту COVID-19, який би так позначався наукою і Всесвітньою організацією охорони здоров'я. ВООЗ не пов'язала термін «індійський штам» з варіантом коронавируса B.1.617 ні в одному зі своїх повідомлень», – йдеться в листі уряду до соцмереж, який не є публічним.

Високопосадовець з індійського уряду повідомив агентству Reuters, що в листі чітко позначено, що такі згадки «індійського штаму» викликають непорозуміння і завдають шкоди іміджу країни.

Один із керівників соціальних мереж сказав журналістам, що буде складно видалити весь контент, який використовує це словосполучення, оскільки таких повідомлень будуть сотні тисяч. На його думку, «такий крок призведе до подальшої цензурі на основі ключових слів».

Раніше Twitter на прохання уряду Індії видалив твіти, в яких критикували дії влади у боротьбі з COVID-19.

Фото: qz.com

ms.detector.media