ms.detector.media
MediaSapiens
22.05.2021 13:45
«Суд» у Криму засудив українського студента до року колонії за групу в соцмережі
«Суд» у Криму засудив українського студента до року колонії за групу в соцмережі
Його звинуватили звинуватили у «створенні екстремістської спільноти», «вербуванні членів спільноти» серед жителів окупованого Криму і «закликах до здійснення протиправних дій».

В окупованому Криму підконтрольний РФ «Євпаторійський міський суд» засудив до одного року в'язниці студента геолого-географічного факультету одного з українських вузів. Про це йдеться на сайті «суду».

За даними «слідства», в 2018 році звинувачений створив у соціальній мережі групу, де «розробив статут, структуру і символіку екстремістськох спільноти з метою повернення Республіки Крим та міста Севастополя під юрисдикцію України».

Студента також звинуватили у«вербуванні членів спільноти» серед жителів окупованого Криму і нібито «закликах до здійснення протиправних дій».

Українця затримали під час відвідування півострова в 2020 році співробітники ФСБ.

«Суд» заявив, що студент «визнав провину повністю і розкаявся в скоєному», тому що «потрапив під вплив групи українських студентів з радикально-націоналістичними переконаннями, а також пропаганди українських ЗМІ».

Його засудили до року ув'язнення у виправній колонії загального режиму із забороною на один рік адмініструвати сайти і спільноти в соцмережах. У «суді» заявили, що такий вирок ухвалили, враховуючи ряд пом'якшуючих обставин, зокрема стан здоров'я обвинуваченого.

Ім'я обвинуваченого в повідомленні «суду» не вказано, але ЗМІ в 2020 році повідомляли, що в окупованому Криму затримали 22-річного Олександра Долженкова. Він навчався на геолога в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова.

Фото: biz.censor.net

ms.detector.media