ms.detector.media
MediaSapiens
21.05.2021 11:23
Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність для вчителів
Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність для вчителів
Тест оцінює 21 професійну цифрову компетенцію.

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі «Дія.Цифрова освіта» національний тест «Цифрограм» для вчителів. За його допомогою можна оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички. 

За словами заступниці міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, 79% українських керівників закладів загальної середньої освіти вказали у квітні 2020 року, що для підвищення якості дистанційного навчання учнів їм довелося в умовах карантину організовувати навчання вчителів. 

«У рамках національного проєкту "Дія.Цифрова освіта" ми, зокрема, допомагаємо вчителям вдосконалити цифрові навички. Закликаю вчителів складати тест, дізнатись свій рівень цифрової грамотності, отримати сертифікат і підвищити рівень цифрових навичок, щоб більш впевнено і комфортно почуватися під час освітнього процесу з використанням цифрових технологій», — зазначила Валерія Іонан. 

«Цифрограм» для вчителів розроблений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, розробленої експертами на виконання Наказу МОН України No 38 від 15 січня 2019 року.

Тест оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в п'ять сфер:

Після складання тесту кожен педагог отримає електронний сертифікат. Незалежно від результатів, вчителі зможуть одразу підвищити свій рівень цифрових навичок на порталі «Дія.Цифрова освіта», де доступні більше 55 освітніх серіалів. 

«Цифрограм» для вчителів втілений за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарією і реалізується Фондом Східна Європа. Технічний компонент «Цифрограму» реалізований за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, за даними Мінцифри, 53% українців не мають базових цифрових навичок.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media