ms.detector.media
MediaSapiens
20.05.2021 14:20
Для «Всеукраїнської школи онлайн» створили мобільний додаток
Для «Всеукраїнської школи онлайн» створили мобільний додаток
Застосунок вже доступний для операційної системи Android, незабаром вийде й для iOS.

Платформа дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) відтепер доступна у мобільному додатку, про що повідомила пресслужба Міністерства освіти України. 

Контент проєкту розрахований на школярів 5-11 класів. За результатами дослідження Державної служби якості освіти, 89,3% учнів використовують для дистанційного навчання саме смартфони.

Застосунок ВШО вже доступний для операційної системи Android, яку мають понад 80% користувачів платформи. Додаток можна завантажити з Play Market від Google та AppGallery від Huawei. Незабаром він вийде також для користувачів iOS. При користуванні платформою через вебверсію або застосунок за допомогою мобільного інтернету трафік не тарифікується (для користувачів lifecell, Vodafone та Kyivstar). 

У застосунку є доступ до всіх курсів і матеріалів, розміщених на платформі. Також учні можуть брати участь в обговореннях та комунікувати зі своїми однокласниками. Можливості застосунку будуть поступово розширюватися.

«Освіта має відповідати викликам та потребам часу. Понад 125 тисяч учнів, кожен шостий учитель та більше половини навчальних закладів України користуються ВШО для навчання, причому 75% заходять саме зі смартфонів. Отже, потрібно розвивати функціонал та зручність ВШО та йти туди, де є наші користувачі», – сказала операційна директорка громадської спілки «Освіторія» та очільниця проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» Анна Сидорук.

На початку квітня на сайті ВШО з’явилася функція «Кабінет учителя»: вчителі отримали змогу збирати учнів у віртуальні класи, призначати курси для перегляду, організовувати дискусії та переглядати успішність учнів і учениць на курсі. Наступний крок для ВШО — перенести в онлайн-формат всю шкільну програму для 5-11 класів. Зараз на платформі вже понад 1500 уроків та понад 167 тисяч користувачів (125 тисяч учнів, 34 тисячі вчителів та більше 8 тисяч слухачів). Завершити створення контенту планується до початку нового навчального року.

Створенням застосунку займалася громадська спілка «Освіторія», його запущено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 

Фото: play.google.com

ms.detector.media