ms.detector.media
MediaSapiens
19.05.2021 12:25
У Google створили додаток, який може розпізнавати хвороби шкіри
У Google створили додаток, який може розпізнавати хвороби шкіри
Запустити його повноцінну роботу планують вже в 2021 році.

Компанія Google оголосила про створення застосунку, який за допомогою штучного інтелекту може проаналізувати стан шкіри, волосся та нігтів користувача та виявити ймовірні хвороби. Про це повідомляється в офіційному блозі компанії.

Ідея створити такий додаток з'явилась через те, що у Google дуже популярні пошукові запити, пов'язані зі станом шкіри, нігтів чи волосся — їх надходить понад 10 млрд щороку. Тепер користувачі зможуть отримати більш достовірну інформацію за допомогою штучного інтелекту, а не опису своїх симптомів іншим користувачам.

Застосунок може розпізнати 288 станів шкіри, нігтів та волосся, аналізуючи фото та відповіді. Він запропонує перелік ймовірних захворювань та відповіді на найпоширеніші питання щодо них. Водночас розробники наголошують, що застосунок не є інструментом медичної діагностики, тож не може замінити візит до лікаря.

За даними Google, у 84% випадків один із трьох варіантів, які система пропонує як імовірну хворобу, є правильним.

Розробка додатку тривала три роки. У 2019-му було представлено проміжний варіант, який розпізнавав 26 захворювань шкіри. Повноцінно запустити застосунок планують до кінця 2021-го.

Фото: istockphoto.com, theverge.com

ms.detector.media