ms.detector.media
Марина Довженко
17.05.2021 15:30
Прямий канал і «Наш» почали просувати ідею дострокових виборів — моніторинг
Прямий канал і «Наш» почали просувати ідею дострокових виборів — моніторинг
І парламентських, і президентських.

У політичних токшоу каналу «Наш» та Прямого каналу почали просувати тезу про ймовірність дострокових парламентських і президентських виборів в Україні. В обох випадках політики та політкоментатори не уточнювали, на яких саме підставах мали би бути оголошені дострокові вибори Про це йдеться в моніторингу токшоу за 10—14 травня 2021 року.

В ефірі «Еха України» на «Прямому» інсайдерську інформацію від «джерел, близьких до Офісу» про дострокові парламентські та президентські вибори, які нібито хоче провести президент Володимир Зеленський, розповів депутат Київради від «Європейської солідарності» Леонід Ємець. Натомість нардеп від «Слуги народу» Юрій Камельчук сказав, що у його фракції «про це серйозно не говорять».

У студії програми «Пятниця. Вечір» на каналі «Наш» таку інформацію озвучували як проросійські гості (політкоментатор Михайло Чаплига), так і політики з табору Порошенка (ексміністр соцполітики Андрій Рева). На думку Реви, поведінка Зеленського, зокрема його війна з олігархами, свідчить, що він розпочав підготовку до виборів, бо «за три роки до виборів такі речі не розпочинають». Рева спрогнозував, що дострокові вибори можуть оголосити в серпні, під час святкування тридцятиріччя української незалежності. На це присутній у студії нардеп від монобільшості Денис Маслов сказав, що «почув багато фантазій», адже у президента «найвищий рейтинг» і «немає конкурентів». Більше про тенденції і маніпуляції в політичних токшоу читайте в огляді Олександра Круміна.

Фото: slovoidilo.ua

ms.detector.media