ms.detector.media
MediaSapiens
17.05.2021 10:00
WSJ: Вихід Гейтса з Ради директорів Microsoft міг бути пов'язаний із розслідуванням його стосунків із підлеглою
WSJ: Вихід Гейтса з Ради директорів Microsoft міг бути пов'язаний із розслідуванням його стосунків із підлеглою
Його прессекретарка заперечує, що ці події були пов'язані між собою.

За даними The Wall Street Journal, засновник і колишній голова корпорації Microsoft Білл Гейтс вийшов зі складу Ради директорів у 2020 році через скандал з романтичними стосунками з підлеглою. Видання посилається на власні джерела в корпорації, знайомі з ситуацією.

Зазначається, що про події, які мали місце на початку 2000-х, стало відомо у 2019 році з листа однієї зі співробітниць компанії, яка працювала інженером. Вона розповіла, що начебто протягом багатьох років мала сексуальні стосунки з паном Гейтсом. Члени правління Microsoft найняли юридичну фірму для розслідування ситуації та вирішили, що Білл Гейтс повинен вийти зі складу правління в 2020 році, оскільки вважали недоречними його стосунки з працівницею Microsoft. Він пішов із правління ще до завершення розслідування.

Прессекретарка пана Гейтса повідомила WSJ, що майже 20 років дійсно мав місце роман її начальника з однією з підлеглих, який закінчився «полюбовно». Водночас вона сказала, що його «рішення про вихід із правління жодним чином не пов'язане з цим питанням. Насправді він висловив зацікавленість витратити більше часу на свою благодійність кілька років тому».

Нагадаємо, у березні 2020-го 64-річний Білл Гейтс вийшов із Ради директорів компанії, але залишився радником генерального директора Сатьї Наделли та одним із найбільших акціонерів. У Microsoft тоді офіційно повідомили, що Гейтс вирішив присвятити більше часу філантропії, включаючи сфери охорони здоров'я, освіти і боротьби зі зміною клімату.

На початку травня 2021 року Білл та Мелінда Гейтс оголосили про розлучення. Вони заявили, що ухвалили таке рішення після «після довгих роздумів і великої роботи над стосунками».

На початку 2021 року Білл Гейтс висловив думку, що світу зараз потрібно витратити мільярди доларів, аби підготуватись до нових пандемій.

Фото: cnbc.com

ms.detector.media