ms.detector.media
MediaSapiens
14.05.2021 11:43
Байден заявив, що хакери, які здійснили атаку на Colonial Pipeline, проживають на території Росії
Байден заявив, що хакери, які здійснили атаку на Colonial Pipeline, проживають на території Росії
Президент США також наголосив, що ФБР не вірить у причетність Путіна до цієї кібератаки.

Джо Байден заявив, що у Вашингтона є підстави вважати, що хакери, які здійснили атаку на трубопровід Colonial Pipeline, знаходяться на території Росії. Проте доказів причетності російського уряду до хакерського нападу — немає, пише The Hill.

«Ми не вважаємо, що російський уряд був причетний до цієї атаки, але у нас є вагомі підстави вважати, що злочинці, які вчинили напад, проживають в Росії», — зазначив президент США Джо Байден.

Однак Байден наголосив, що за даними ФБР, немає підстав вважати Путіна причетним до кібератаки на Colonial Pipeline.

Нагадаємо, у США через кібератаку постраждав один із найбільших паливних трубопроводів «Колоніальний трубопровід» — він був змушений призупинити деякі свої операції. 

Мережа «Колоніального трубопроводу» щодня транспортує близько 2,5 млн барелів бензину, дизельного, реактивного палива та інших нафтопродуктів. Зокрема, компанія забезпечує паливом штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти. Загалом трубопровід забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни.

Компанії довелось перекрити трубопровід на дистанції майже 9 тис. кілометрів, щоб стримати кібератаку.

Хакерська атака на «Колоніальний трубопровід» трапилась через кілька місяців після кібернападів російських спецслужб на Solarwinds та атаки китайських хакерів на Microsoft. Ці атаки створили можливості для майбутніх кібернападів на інстраструктуру США.

Також уряд США 9 травня оголосив надзвичайний стан через кібератаку на Colonial Pipeline.

У Федеральному бюро розслідувань заявили, що до кібератаки на один із найпотужніших трубопроводів США, через яку підприємство на якийсь час призупинило деякі операції, причетна компанія Darkside.

За даними Bloomberg, зловмисники, які влаштували хакерську атаку на один із найбільших трубопроводів США Colonial Pipeline, отримали 5 мільйонів викупу у криптовалюті.

Фото: flickr

ms.detector.media