ms.detector.media
MediaSapiens
12.05.2021 15:57
Стрімінговий сервіс Megogo створив аудіогід Маріїнським палацом
Стрімінговий сервіс Megogo створив аудіогід Маріїнським палацом
Аудіоексурсію записали двома мовами — українською та англійською.

Платформа Megogo за ініціативи першої леді Олени Зеленської створила аудіогід Маріїнським палацом, що складається із семи епізодів. Кожен епізод розповідає  про певний період історії існування палацу, починаючи із 1744 року й до сьогодні, йдеться у пресрелізі компанії Megogo.

Повідомляється, що слухачі аудіогіду дізнаються про те, як змінювалася культурна пам’ятка від царської резиденції до санаторію або ж від Міністерства внутрішніх справ до резиденції президента України. Аудіогід планують записати двома мовами — українською та англійською.

«У межах проєкту культурної дипломатії ми запустили вже 16 аудіогідів українською мовою за кордоном. Це перший аудіогід, який ми запускаємо в Україні. Рада, що завдяки україномовній та англомовній версії ми зробили Маріїнський палац ще доступнішим як для українців, так і для іноземних гостей», — розповіла Олена Зеленська. 

Аудіогід доступний безкоштовно у мобільному додатку Megogo у розділі Megogo Audio.

«Для зручності відвідувачів, на території Маріїнського палацу розташовані QR-коди, просканувавши які можна за лічені хвилини розпочати прослуховування аудіогіду. До того ж, в палаці також знаходяться планшети для відвідувачів, які вже мають необхідні налаштування», — йдеться у пресрелізі.

Аудіоексскурсія англійською мовою звучить голосом мовознавця Олександра Стеценка, українською — голосом радіоведучого Данила Хомутовського.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens розповідав про «цифрові» ініціативи в галузі культури, які вже реалізували або готують до втілення найближчим часом.

Фото: Megogo

ms.detector.media