ms.detector.media
MediaSapiens
11.05.2021 17:27
Акторка Бев Стендінг подає до суду на TikTok за використання її голосу у функції перетворення тексту в мовлення
Акторка Бев Стендінг подає до суду на TikTok за використання її голосу у функції перетворення тексту в мовлення
Жінка стверджує, що соцмережа використала її голос незаконно і тепер його можна почути у вірусних, нецензурних відеороликах.

Бев Стендінг, яка записала близько 10 000 аудіозаписів для дослідницького органу Китайського інституту акустики, подала до суду на соціальну мережe TikTok. Як йдеться у скарзі, соцмережа використала аудіозаписи акторки для розробки інструменту, який перетворює письмо в мовлення, яке потім можна відтворювати на відео. Однак як стверджує акторка, її голос використали без дозволу, пише BBC.

Повідомляється, що голос Бев Стендінг тепер можна почути у вірусних відеороликах, в яких часто використовується нецензурна лексика. На думку акторки, це завдає її репутації непоправної шкоди.

«Мій голос — це мій продукт — це моя справа. Ви не можете просто ним скористатися. Якщо ви хочете використовувати чийсь голос, заплатіть за це», — заявила Стендінг.

За словами адвоката Бев Стендінг, соцмережа TikTok наразі не відповіла на судовий позов.

Нагадаємо, cоціальна мережа TikTok відповідатиме у суді за збір даних своїх неповнолітніх користувачів. Позов на TikTok подала дитяча екскомісарка Великої Британії Енн Лонгфілд. Вона заявляє, що TikTok бере особисті дані дітей без попередження, тому екскомісарка хоче, аби соцмережі заборонили обробляти інформацію про неповнолітніх.

Фото: unsplash

 

ms.detector.media