ms.detector.media
MediaSapiens
11.05.2021 11:50
Facebook запитуватиме користувачів, чи прочитали вони статтю, якою планують поділитися
Facebook запитуватиме користувачів, чи прочитали вони статтю, якою планують поділитися
Перед публікацією посилань на статті спливатиме вікно, в якому користувачів питатимуть, чи впевнені вони, що хочуть ділитися статтею, яку не читали й пропонуватимуть прочитати текст перш, ніж його оприлюднювати.

Соціальна мережа Facebook розпочне тестувати оновлення, за допомогою якого користувачів питатимуть, чи впевнені вони, що хочуть поділитися статтею, яку не відкривали, пише видання The Verge.

«Спливаюче вікно запропонує користувачам прочитати статтю, однак вони можуть проігнорувати прохання та продовжити ділитися нею, якщо захочуть», — йдеться у повідомленні.

У Facebook повідомили, що тестуватимуть функцію на шести відсотках користувачів Android у всьому світі.

У компанії певні, що нова функція має допомогти людям бути більш поінформованими про статті, якими вони діляться. Також оновлення розглядають як спробу боротьби з поширенням дезінформації.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook створює власний програвач подкастів для своїх користувачів. Завдяки новому плеєру творці подкастів зможуть поширювати свій контент через сторінку у Facebook. Коли і як саме запрацює оновлення — поки невідомо.

Фото: unsplash

ms.detector.media