ms.detector.media
MediaSapiens
11.05.2021 11:05
В Україні можуть продовжити адаптивний карантин — Шмигаль
В Україні можуть продовжити адаптивний карантин — Шмигаль
Ймовірно, обмеження адаптивного карантину діятимуть до серпня.

В Україні можуть продовжити адаптивний карантин до серпня 2021 року, заявив в інтерв’ю виданню РБК-Україна прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, обмеження адаптивного карантину зможуть пом’якшити лише у тому разі, якщо до Дня Незалежності в Україні щеплення від коронавірусу отримає більшість людей.

Наразі ж адаптивний карантин на території України діє до 30 червня. На думку Шмигаля, адаптивна модель карантину передбачає атоматичне запровадження обмежень у тому разі, якщо показники захворюваності на COVID-19 починають зростати. Якщо ж показники падають — країна перебуває в зеленій зоні.

«Будуть чи ні нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з'являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», — зазначив Шмигаль.

Він додав, що введення загальнонаціонального локдауну наразі не буде. У разі необхідності уряд «закриватиме» на карантин області, де рівень захворюваності найвищий.

Нагадаємо, з 24 січня в Україні діє адаптивний карантин. Також 21 квітня уряд продовжив дію надзвичайної ситуації та загальнонаціонального карантину через коронавірус до 30 червня.

Фото: КМУ

ms.detector.media